LÁSKA – jak ji procítit a nasměrovat

Láska je nejmocnější silou ve vesmíru. Uzdravuje, tvoří a dojímá. Láska opečovává. Vše umožňuje. Ničemu nebrání a před ničím neutíká. Je tak silná, že jakýkoli popis se k ní nemůže ani přesně přiblížit. Slova ji nedokážou obsáhnout.

O její důležitosti nikdo nepochybuje. Nikdo, kdo ještě aspoň trošku dokáže cítit. Láska je poslední naděje i první nadechnutí. Láska pomáhá vždy a všude. Každému.

Mějte se více rádi

Myslím, že tato jednoduchá rada neminula nikoho z vás. Někde jste ji viděli nebo slyšeli. A objevuje se poslední dobou stále častěji. Někteří už víte, co a jak. Dokážete s energií lásky úspěšně pracovat. Pociťujete účinky, a to tím silněji, čím déle se této „práci“ věnujete.

Někteří ale netuší, jak to udělat. Co se tím myslí. Bylo by hezké mít se více rád a více ráda. To jistě ano. Ale JAK?

Máme štěstí, že žijeme v dnešní době. Vědění, které se kdysi šířilo jen mezi vyvolenými a vládci, je nyní dostupné všem.

Je možné vyrobit něco z ničeho?

Co když momentálně žádnou lásku necítím? A k sobě už vůbec ne? Kde ji vezmu? Cítím jen smutek a bezmoc…

V každém člověku je láska. Trpělivě čeká, až si jí někdo – vy – všimne. Ona totiž nemá agresivní a dominantní charakter. Proto se stalo to, že byla přehlušena energiemi, které pro vás mají ničivé účinky. Každý zná energii lásky. Jen neví, že je třeba s ní pracovat vědomě! Ona odnikud zvnějšku nepřijde. Uvědomte si to, prosím. Nejsou mezi námi děti štěstěny. Nějací vyvolení. Všichni jsme milováni stejně. Jen jsme se rozhodli to nevidět. A v každém okamžiku máte možnost otevřít oči a spatřit ji.

Začněte představami

Jakýmkoli způsobem zklidněte své tělo. Může to být prodýcháním, meditací, cvičením, procházkou. To proto, aby se negativní energie, kterých můžete být plní, zprůhlednily a pustily vás pod povrch (například pod povrch negativních myšlenek). Je třeba, abyste si uvědomili, že můžete být pouze pozorovatelem všeho, co se děje. Nemusíte být vtaženi dovnitř těchto dějů nebo myšlenek.

Teď si ujasněte, jaký pocit chcete prožít. Vybavte si ten nejláskyplnější pocit, jaký jste kdy v životě měli. Představte si milovanou osobu, novorozené dítě, dojemnou pomoc člověka druhým, cokoli, co rozvibruje vaše srdce. Chvíli ten pocit podržte. Do té doby, než se vám bude zdát, že dále rozvinout ho už nedokážete.

Přesměrujte lásku tam, kam je třeba

A teď přichází ten magický moment. Můžete tuto lásku, kterou právě prožíváte, poslat, kam jen budete chtít. Sobě, jinému člověku, stromu, vašemu psovi, sousedům, domu, celé planetě, celému vesmíru… kam vás jen napadne. Nenásilně a podle potřeby si vyberte příjemce lásky a vysílejte ji směrem k němu. Můžete si pomoci vizualizací. Představte si, jak z vašeho srdce letí milion malých srdíček nebo zlatý provázek, který se natahuje kupředu, aby se propojil s druhým srdcem. Představujte si světlo a teplo. Představujte si barvy. Doporučuji zářivě bílou, zlatou, růžovou, stříbrnou, duhovou. Představujte si proud energie, který vychází z vás a šíří se prostorem. Sami zjistíte, co na vás nejlépe platí. Vychutnejte si ten hřejivý pocit u srdce. Několik minut každý den. V pravidelnosti je to tajemství.

Budete-li lásku vysílat směrem k sobě, což určitě a často dělejte, můžete se zpočátku trošku zdráhat. Zkuste si představit sebe jako malé dítě. Pomůže vám to. To dítě si to zaslouží. Dejte mu maximum své lásky.

Další stupeň se vám zpočátku nemusí vůbec líbit. Nespěchejte na něj. Hrajte si. Pomalu zkoušejte. S láskou k sobě. Pošlete lásku i svým nepřátelům, lidem, které nemáte rádi, kteří vám nějakým způsobem ublížili. Vaše srdce se tím otevře ještě víc. Že si to nezaslouží? Nejde o ně, jde o vaše srdce a to především osvoboďte. Tím, že jim pošlete lásku, jim postupně dokážete odpustit. A na tom záleží. Pročistíte se a budete zářit jako diamant.

Projevujte lásku všude, kde můžete

… To už také všechno znáte. Když se spatříte v zrcadle, usmějte se na sebe. Pohlaďte se. Pečujte o sebe. S láskou se oblékněte, když je vám zima. Zeptejte se sami sebe (nebo ještě lépe vašeho malého dítěte uvnitř), na co máte právě chuť. Trénujte to často. Tak často, dokud se vám nestane, že už to budete dělat automaticky pořád. Už nepůjdete sami proti sobě. S láskou k sobě a ke všem ostatním uděláte to, co je pro vás nejlepší.

Budete překvapeni, že pocit lásky bude neustále růst. Budete ho cítit silněji a silněji. Láska vždy zvítězí. Tak jí pomozte!

Lucie Königová
Autorka tohoto článku. Zde na mém profilu najdete více informací.

Nová kniha

Cesta zpátky k sobě

Buď  tím, kým opravdu jsi.

Jak porozumět sami sobě, trvale změnit svá vnitřní nastavení a žít v souladu se sebou.

Kniha

(Ne)Gramotný rodič

Jak uspět jako rodič.

Děti jen zrcadlí své rodiče. Začít je potřeba u sebe.

Komentáře