Proč někdy afirmace nefungují?

Kdo dnes neafirmuje, jako by nežil. Používání pozitivních vět je velmi módní. Hodně používané.

Ctím a respektuji každého člověka.
S láskou žehnám situaci a vím, že se vyřeší tím nejlepším způsobem.
Zamilovat se je bezpečné.
Jsem hojnost a otevřena toku financí.
Jsem štíhlá.

Jenže některé afirmace jako by nefungovaly. Taková afirmace „Zamilovat se je bezpečné“ nebude nikdy fungovat, když máte podvědomě panickou hrůzu ze vztahu, muže považujete za zlo a vaše sebeláska je na bodu mrazu. Podvědomé strachy a nastavení vám do života přivedou zrcadlícího partnera.

„Ctím a respektuji každého člověka. S láskou žehnám situaci a vím, že se vyřeší tím nejlepším způsobem.“ Úžasná pomůcka, ale jen pro ty, co dokázali odpustit sami sobě i druhým. Půjde to těžko, když se vám při pomyšlení na despotického šéfa bude otvírat „nůž v kapse“ a na jazyk se derou slova z dlaždičovy mluvy. Vaše pocitové číslo je zde důležitým ukazatelem. Cítíte-li se na méně než 7, je lepší podívat se do vašeho podvědomí za pomoci kouče. Opravit vzorce.

I hojnost přijde, až když si zpracujete emoční bloky týkající se této problematiky. S hlubokým vzorcem „Je lepší být chudá“ budete marně čekat na přísun peněz. Mozek si zapisuje skutečnosti spojené s emocemi. Je-li emoce, která zapíše výše uvedený vzorec, silná, pak tento zápis přehluší sílu afirmace.

Štíhlosti dosáhnete, když si uvědomíte, proč máte kila navíc. Odstraníte bloky v podvědomí, strachy, před kterými se skrýváte v tukovém kabátě.

Je mnoho životních oblastí silně ovlivněných nastavením z dětství. Ani si to neuvědomujeme. Je to automat. Opakuje se při stejné události. Je složité rozpoznat spouštěcí program sám. Při spolupráci s koučem lze tyto programy objevit a změnit. Nastavit si nové vzorce. S novým nastavením afirmace budou příjemným pomocníkem při vaší cestě. Naladí vás na tu správnou frekvenci. Doladí pocity.

Zdeňka Rumlová
Certifikovaná koučka u Lucie Königové. "Naučte se mít rádi sami sebe." Více informací o autorce zde.

Nová kniha

Cesta zpátky k sobě

Buď  tím, kým opravdu jsi.

Jak porozumět sami sobě, trvale změnit svá vnitřní nastavení a žít v souladu se sebou.

Kniha

(Ne)Gramotný rodič

Jak uspět jako rodič.

Děti jen zrcadlí své rodiče. Začít je potřeba u sebe.

Komentáře