Proč necítím lásku?

Co se stalo? Vytratila se? Kam zmizela?

„Proč necítím lásku uvnitř sebe? Proč necítím lásku od dětí ani od partnera?“ ptá se mě klientka. Neví kudy kam, s úzkostí a vnitřní bolestí mi sděluje.

„Mám pocit stagnace. Cítím, že dávám a přijímám lásku jen tak po povrchu. Nejsem jako by propojená se zemí. Se sebou. Nevěřím skoro nikomu. Ztratila jsem polaritu ženy a lásku vůči mužům. Nemám ani důvěru vůči mužům. Mám jako by zavřený proud lásky. Bojím se lásce otevřít. Bojím se otevřít partnerovi.“

Proč? Kdy se stalo, že lásku v sobě úplně uzavřela?

V dětství. V rodině cítila velký neklid. Všude cítila nebezpečí. Chyběla jí rodičovská láska. Tatínek odešel ze života ještě před jejím narozením. Maminka měla divoký život. Hledala lásku především u druhých. Tolik po lásce toužila. Trpěla nedostatkem lásky od druhých.

„Když jsem byla jako malá zamilovaná, tak se to pokazilo. V osmi letech otevřená lásce přišla bolest. Zneužití mé lásky. Druhý mě při otevření lásky sexuálně zneužil a zranil.

Z velké bolesti, zranění a zneužití jsem proud lásky v sobě úplně uzavřela. Nedovolila jsem lásku už dál v životě pustit dovnitř ani ven. Jako dítě jsem si vytvořila vůči lásce ‚obrovskou vnitřní hradbu‘. Bylo to pro mě, pro tu holčičku, bezpečné. Aby mně už nikdo neublížil. Nezranil. Nezneužil.“

Klientka získala důvěru až při koučinku. Postupně se otevřela a sdělila své dlouho potlačené pocity. A to jí pomohlo k uzdravení.

Postupným odklizením vnitřní bloků a vzorců, vyčištěním a zbořením své vnitřní hradby došlo k bezpečnému znovuotevření se proudu lásky. Pocítila neskutečnou úlevu. Měla pocity „otevření se do ráje“. Pocity radosti, tepla a štěstí. Cítila lásku.

Pokud i vy cítíte, že tento příběh je podobný tomu vašemu, že prožíváte podobné pocity, možná s vámi rezonuje. Nezůstávejte sami ve svém vnitřním zakletí.

Dovolte si také žít šťastný život, který tu je pro každého z nás. Ráda vám s tím pomohu.

Hledáte řešení pro své současné obtíže? Máte zájem pracovat na svém celkovém rozvoji? Svěřte se do rukou životních koučů z Life Academy.

Petra Vašíčková
Certifikovaná koučka u Lucie Königové. "Naučte se mít rádi sami sebe." Více informací o autorce zde.

Nová kniha

Cesta zpátky k sobě

Buď  tím, kým opravdu jsi.

Jak porozumět sami sobě, trvale změnit svá vnitřní nastavení a žít v souladu se sebou.

Kniha

(Ne)Gramotný rodič

Jak uspět jako rodič.

Děti jen zrcadlí své rodiče. Začít je potřeba u sebe.

Komentáře